بررسی ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با علائم بالینی، نشانگرهای التهابی و آنزیم های متالوپروتئیناز ماتریکس در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو
عنوان طرح:
بررسی ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با علائم بالینی، نشانگرهای التهابی و آنزیم های متالوپروتئیناز ماتریکس در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو
نام مجری/محقق:
فرشاد امیرخیزی
همکاران طرح:
سودابه حامدی شهرکی
دانشکده:
بهداشت
تاریخ اتمام طرح:
08/11/1401
نوع مخاطب طرح:
متخصصین سلامت
پیام پژوهشی :
این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین ظرفیت تام آنتی¬اکسیدانی رژیم غذایی (TAC رژیم غذایی) با نشانگرهای استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به OA زانو انجام شد. به موازات افزایش TAC رژیم غذایی، روند کاهشی معنی¬داری در غلظت سرمی MDA، TOS و OSI و روند افزایشی معنی-داری در غلظت سرمی TAC وجود داشت. با این حال، ارتباط آماری معنی داری بین TAC رژیم غذایی و میزان فعالیت آنزیم های آنتی¬اکسیدانی SOD، GPx و CAT در گویچه های سرخ مشاهده نشد. یافته های مطالعه نشان داد که، TAC بالاتر رژیم غذایی بطور مطلوب با نشانگرهای استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به OA زانو در ارتباط است. بنابراین در طراحی رژیم غذایی برای این بیماران لازم است ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی در نظر گرفته شود. با این حال، انجام مطالعات آینده¬نگر برای تأیید این یافته ها ضروری به نظر می رسد.