برآود الگوهای غذایی مرتبط با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان مبتلا به چاقی

تعداد بازدید:۱۵۰

عنوان طرح:

برآود الگوهای غذایی مرتبط با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان مبتلا به چاقی با استفاده از شانس حاصل از مدل رگرسیون

نام مجری/محقق:

دکتر سودابه حامدی شهرکی

همکاران طرح:

دکتر فرشاد امیرخیزی

دانشکده:

بهداشت

تاریخ اتمام طرح:

11/11/1401

نوع مخاطب طرح:

متخصصین سلامت

پیام پژوهشی :

در این مطالعه ارتباط پیروی از الگوهای غذایی غنی از فیتوکمیکال ها با عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به چاقی مورد بررسی قرار گرفت. وضعیت دریافت فیتوکمیکال ها از رژیم غذایی توسط شاخص فیتوکمیکال رژیم غذایی محاسبه و مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس یافته های این مطالعه، پیروی از الگوی غذایی غنی از فیتوکمیکال ها و شاخص فیتوکمیکال بالاتر رژیم غذایی در افراد مبتلا به چاقی  با بهبود سطح عوامل التهابی و استرس اکسیداتیو در آنان همراه بود. همچنین شانس ابتلا به هیپرتری گلیسریدمی در افراد با مصرف بیشتر منابع غذایی غنی از فیتوکمیکال ها بطور معنی داری پایین تر بود. به عبارتی، پیروی از رژیم های غذایی غنی از فیتوکمیکال ها از طریق بهبود وضعیت التهاب، استرس اکسیداتیو و الگوی چربی های خون ممکن است منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به چاقی شود.

آخرین ویرایش۱۴ آبان ۱۴۰۲